Истражи го Мариово

- Видеа на знаковен јазик

Во рамките на проектот „Само-водечки тури низ регионот Мариово“ беа изработени и видеа на знаковен јазик за секоја од туристичките атракции.

На овој начин се надеваме дека локациите во Мариово ќе станат попристапни за лицата со оштетен слух и говор, кои користејќи го својот мобилен телефон како водич, ќе можат самостојно да го истражуваат регионот.

Видеата се поставени на YouTube каналот на здружението Оф Роуд Македонија, каде се организирани во плеј листа „Истражи во Мариово – видеа на знаковен јазик“, а преку посебни кодови се вметнати во веб страната каде посетителите можат лесно да пристапат до нив.

Видеата се достапни и на турите поставени на апликацијата izi.Travel.

 

  • Интерпретација на знаковен јазик – м-р Катерина Шарковска
  • Аудио нарација: Елена Захариевска Михајловски
  • Видео и аудио обработка – Гимел студио – Михаил Марковски